U okviru projekta „Jačanje kapaciteta tijela javne vlasti, udruga, medija i građana za provedbu Zakona o pravu na pristup informacijama“ Povjerenika za informiranje, a koji se sufinancira iz Europskog socijalnog fonda, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali, ukupne vrijednosti 600.000,00 HRK i čija provedba traje od listopada 2017. do rujna 2018., povjerenica za informiranje nastavlja s provedbom projektnih aktivnosti.

U utorak, 17. travnja 2018., s početkom u 14:00 sati, održat će se prvi webinar u sklopu ESF projekta namijenjen svim zainteresiranim korisnicima prava na pristup informacijama. Riječ je o Ustavom zajamčenom pravu svakog građanina ili pravne osobe na pristup informacijama koje posjeduju tijela javne vlasti u Republici Hrvatskoj, neovisno o svrsi u koju se informacija želi koristiti. U 30-40 min, koliko je predviđeno trajanje webinara, bit će predstavljeni temeljni načini ostvarenja prava na pristup informacijama.

Zainteresiranim sudionicima pristup webinaru omogućen je s bilo kojeg mjesta gdje ima računalo i pristup internetu. Od dodatne opreme potrebni su samo zvučnici ili slušalice.

Pozivamo Vas da se u utorak, 17. travnja 2018., pridružite webinaru nekoliko minuta prije 14:00 sati, na poveznici https://connect.carnet.hr/informiranje/, na kojoj se prijavljujete kao GOST (nije potrebna lozinka).

Službeni poziv za sudjelovanje na webinaru možete pronaći ovdje.