Pravne napomene

Zaštita autorskih prava

Sadržaj ove internetske stranice u cijelosti je zaštićen autorskim pravima koje pripadaju Povjereniku za informiranje. Sadržaji s ove internetske stranice mogu se prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora. Tekstovi se ne smiju koristiti na način koji bi mogao promijeniti smisao ili značenje izvornika.

Odricanje od odgovornosti

Sadržaj internetske stranice Povjerenika za informiranje koristi se isključivo za osobnu uporabu i na vlastitu odgovornost, a korištenjem sadržaja internetske stranice korisnik prihvaća i snosi sve rizike koji nastaju iz korištenja.

Povjerenik za informiranje nije odgovoran za aktivnosti korisnika koje u sebi uključuju zlouporabu sadržaja ove internetske stranice, odnosno nije odgovoran za bilo kakvu štetu koja može nastati korisniku ili bilo kojoj trećoj osobi u vezi s uporabom ili zlouporabom pri korištenja sadržaja ove internetske stranice.

Vanjski izvori podataka

Na internetskim stranicama Povjerenika za informiranje nalaze se i podaci o vanjskim izvorima podataka, uglavnom u obliku poveznica (linkova) prema drugim internetskim sadržajima kreiranim od strane trećih osoba.

Povjerenik za informiranje nema nadzor nad drugim internetskim stranicama te se u potpunosti odriče svake odgovornosti za posljedice koje mogu proisteći iz posjeta sadržaju na internetskim stranicama kreiranim od strane trećih osoba. Povjerenik za informiranje ne odgovara za sadržaje na vanjskim izvorima podataka do kojih mogu voditi poveznice.

Povjerenik za informiranje odriče svaku odgovornost za posljedice koje mogu proisteći iz posjeta vanjskim informacijskim izvorima.

Zaštita osobnih podataka

Povjerenik za informiranje poštuje privatnost posjetitelja internetske stranice. O posjetiteljima se ne prikupljaju osobni podaci. Povjerenik za informiranje prikupljat će osobne podatke kao što su ime, adresa, adresa elektroničke pošte ili telefonski broj samo kad se dobrovoljno dostave ponuđenim internetskim obrascima ili drugim načinom komunikacije.

Povjerenik za informiranje će prikupljene podatke koristiti kako bi udovolji pojedinačnim zahtjevima korisnika te kako bi mogao pružiti usluge koje je korisnik zatražio odnosno samo u svrhu zbog koje ju je pošiljatelj uputio. Povjerenik za informiranje neće prenositi prikupljene podatke trećoj strani bez pristanka korisnika.

Pošiljatelj koji pošalje osobne podatke elektroničkim putem treba uzeti u obzir ograničenja suvremenih informacijsko-komunikacijskih tehnologija i po pitanju sigurnosti te zaštite osobnih podataka.

Povjerenik za informiranje zadržava pravo izmjene, dopune ili uklanjanja objavljenih sadržaja svoje internetske stranice te neće biti odgovoran ni za kakve moguće posljedice proizašle iz takvih izmjena, dopuna ili uklanjanja.