Središnji državni ured za razvoj digitalnog društva (SDURDD)  u suradnji s Povjerenikom za informiranje, krovnim nacionalnim udrugama osoba s invaliditetom i Državnom školom za javnu upravu, organizira drugi virtualni okrugli stol pod nazivom „Digitalna pristupačnost od zakona do prakse”, koji će se održati: u srijedu, 22. rujna 2021. od 10:00 do 12:00, putem videokonferencijskog sustava Državne škole za javnu upravu.

Cilj ovog okruglog stola koji se organizira u okviru Konferencije o budućnosti Europe jest predstaviti rezultate rada udruga, tijela javnog sektora i tijela zaduženih za provedbu i praćenje Zakona o pristupačnosti mrežnih stranica i programskih rješenja za pokretne uređaje tijela javnog sektora („Narodne novine”, broj 17/2019). i osigurati platformu za razmjenu iskustava, mišljenja i prijedloga za njezino unaprjeđenje koje će omogućiti veću uključivost hrvatskog društva.

Prijave za sudjelovanje otvorene su do ponedjeljka, 20. rujna 2021. putem prijavnog obrasca. Dodatne informacije o ovom događaju moguće je dobiti slanjem upita na pristupacnost@rdd.hr, a svi prijavljeni će putem e-pošte zaprimiti poveznicu za pristup okruglom stolu.

Program događanja