Povjerenik za informiranje provodi projekt „Jačanje kapaciteta tijela javne vlasti, udruga, medija i građana za provedbu Zakona o pravu na pristup informacijama“, koji se sufinancira iz Europskog socijalnog fonda, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali, ukupne vrijednosti 600.000,00 HRK i koji traje od listopada 2017. do rujna 2018. Cilj projekta je da ključni dionici što efikasnije primjenjuju i koriste Zakon o pravu na pristup informacijama i na taj način doprinose transparentnom, otvorenom i responsivnom radu vlasti i javne uprave u Republici Hrvatskoj.

Kao projektne aktivnosti, predviđene su regionalne radionice i edukacije za tijela javne vlasti i korisnike prava na pristup informacijama, izrada publikacija i nove internetske stranice, izrada i objava i objava edukativnih video materijala o grupama tema koje obuhvaća ovo Ustavom zajamčeno pravo i dr.

Regionalna radionica za korisnike prava na pristup informacijama s područja Splitsko-dalmatinske županije, „MOJE PRAVO NA INFORMACIJU“, održat će se u četvrtak, 13. rujna 2018. godine, 14:00-17:30 sati, u Splitu, u dvorani Županije u Domu za starije i nemoćne osobe (Zenta), Ivana pl. Zajca 2, Split.

Radionica je namijenjena svim korisnicima, a osobito predstavnicima medija, udruga civilnog društva i akademske zajednice. Osmišljena je kao edukativni program s interaktivnom komponentom, s ciljem informiranja i educiranja o uvjetima i načinima ostvarivanja prava na pristup informacijama te otvorenosti i javnosti rada tijela javne vlasti uz praktične savjete i odgovore na pitanja.

Na edukaciji će se dijeliti edukativno-promotivni materijali Povjerenika za informiranje namijenjeni korisnicima, a svi polaznici će nakon pohađanja edukacije dobiti potvrde o sudjelovanju.


U privitku se nalazi program radionice, a radi ograničenog broja mjesta, ako ste kao korisnik prava na pristup informacijama zainteresirani za sudjelovanje na istoj, molimo Vas da svoje sudjelovanje obavezno najavite na e-mail adresu lucija.jadrijevic@pristupinfo.hr, najkasnije do srijede, 12. rujna 2018., do 10 sati.


Program radionice dostupan je ovdje.