Zbog iznimno velikog odaziva na webinar o proaktivnoj objavi informacija o registrima i bazama podataka („asset liste“) koji je održan 9. ožujka 2022. godine tehnički nije bilo moguće osigurati registraciju svih zainteresiranih za sudjelovanje u webinaru.

Uz isprike svim nisu bili u mogućnosti pristupiti webinaru, najavljujemo održavanje novog webinara na istu temu, koji će se održati u četvrtak, 17. ožujka 2022. godine od 14,00 do 14,45 sati.

Webinar je prvenstveno namijenjen službenicima za informiranje u jedinicama lokalne i područne (reghionalne) samouprave, a cilj webinara je razriješiti eventualne dvojbe te predstaviti preporuke i praktična rješenja za proaktivnu objavu podataka za ponovnu uporabu, s posebnim naglaskom na izradu i objavu tzv. asset liste, odnosno informacije o registrima, bazama podataka i drugim informacijama za ponovnu uporabu iz nadležnosti JLP(R)S.

Zainteresiranim sudionicima pristup webinaru omogućen je s bilo kojeg mjesta gdje ima računalo sa zvukom i pristup internetu. Prilikom webinara  sudionici imaju mogućnost dobivanja odgovora od predavača na postavljena pitanja.


Pozivamo Vas da se pridružite webinaru nekoliko minuta prije 14:00 sati, na poveznici https://connect.carnet.hr/informiranje/, na kojoj se prijavljujete kao GOST (nije potrebna lozinka), također unošenjem svog imena i prezimena i, po mogućnosti, naziva tijela javne vlasti iz kojeg dolazite (barem kratice).

Od dodatne opreme potrebni su Vam samo zvučnici ili slušalice.

Uslijed problema s kompatibilnošću nekih mrežnih preglednika, preporučamo uporabu preglednika Internet Explorer i Microsoft Edge. Ukoliko prvi put prisustvujete webinaru spajanjem na navedenu poveznicu bit će Vam ponuđen dodatak (add-on) kojeg je, u svrhu praćenja webinara, potrebno instalirati.