U četvrtak, 9. prosinca 2021., s početkom u 14:00 sati, održat će se tematski webinar o provedenom analitičkom praćenju proaktivne objave informacija na internetskim stranicama javnih znanstvenih instituta.

Analitičkim praćenjem obrađeno je 25 tijela javne vlasti navedene djelatnosti i njihova zakonska obveza proaktivne objave informacija točaka 4., 7., 9. i 13. članka 10. Zakona o pravu na pristup informacijama. Tijekom webiunara čije je predviđeno trajanje 45 minuta predstavit će se i raspraviti glavni rezultati praćenja te najvažnije preporuke Povjerenike za objavu po praćenim točkama.

Zainteresiranim sudionicima pristup webinaru omogućen je putem računala ili mobitela sa podrškom za zvuk i pristupom internetu. Prilikom webinara sudionici će imati mogućnost dobivanja odgovora predavača na postavljena pitanja.

Pozivamo službenike za informiranje u tijelima javne vlasti obuhvaćenim praćenjem te druge zainteresirane osobe da se u četvrtak, 2. prosinca 2021. pridruže webinaru nekoliko minuta prije 14:00 sati, na poveznici https://connect.carnet.hr/informiranje/

Sudionici webinara prijavljuju se kao GOST (nije potrebna lozinka) i unošenjem svog imena i prezimena te (po mogućnosti) naziva tijela javne vlasti iz kojeg dolaze (barem kratice).

Od dodatne opreme sudionicima su za praćenje webinara potrebni samo zvučnici ili slušalice.