Ured povjerenika za informiranje poziva vas da se pridružite kratkom webinaru na temu “Izrada i objava informacija o registrima i bazama podataka (asset lista)”, koji će se održati u četvrtak, 20. travnja 2023.  u 14h. Webinar je prvenstveno namijenjen službenicima za informiranje u jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave, a cilj webinara je razriješiti eventualne dvojbe te predstaviti preporuke i praktična rješenja za proaktivnu objavu podataka za ponovnu uporabu, s posebnim naglaskom na izradu i objavu tzv. asset liste, odnosno informacije o registrima, bazama podataka i drugim informacijama za ponovnu uporabu.

 


Uslijed učestalih problema korisnika sa spajanjem na webinare Povjerenika za informiranje napominjemo kako se do daljnjega više ne koristi web platforma. Naime, ista je bila bazirana na “flash” tehnologiji koja je napuštena od strane svih internetskih preglednika pa napominjemo kako je sada za praćenje webinara POTREBNO PREUZETI I INSTALIRATI ADOBE CONNECT APLIKACIJU koju preuzimate ovdje:

Instalaciju je potrebno napraviti samo prvi put. Po instalaciji i pokretanju aplikacije u rubriku “Room/content link” upisujete poveznicu https://connect.carnet.hr/informiranje/, nastavljate klikom na “Continue“, a potom se prijavljujete kao GOST (nije potrebna lozinka), unošenjem svog imena i prezimena i, po mogućnosti, naziva tijela javne vlasti iz kojeg dolazite (barem kratice).

Od dodatne opreme potrebni su Vam samo zvučnici ili slušalice.