U povodu obilježavanja dvadesete godišnjice pravnog uređenja prava na pristup informacijama u Republici Hrvatskoj te desete godišnjice osnivanja institucije Povjerenika za informiranje izašla je knjiga IZBOR ODLUKA POVJERENIKA ZA INFORMIRANJE 2013. -2023.

Autorski tim u sastavu dr. sc. Zoran Pičuljan, mr. sc. Dubravka Bevandić, Marija Bošković, Tanja Dvorski i Ivo Vukić, izabrao je i pripremio 270 odluka iz bogate prakse ovog neovisnog tijela koje štiti, prati i promiče pravo na pristup informacijama.

Knjiga je podijeljena u cjeline koje slijede tekst i logiku samog Zakona o pravu na pristup informacijama te je obogaćena dvama uvodnim člancima prof. dr. sc. Darija Đerđe i  doc. dr. sc. Alena Rajka.

Namijenjena je u prvom redu službenicima za informiranje u tijelima javne vlasti, ali i svima onima koji s interesom i zanimanjem prate ovo područje.

Ovo djelo predstavlja jedan od rijetkih izbora odluka iz upravne prakse i nadamo se da će pronaći i zauzeti primjereno mjesto u hrvatskoj pravnoj literaturi.

Knjigu možete nabaviti putem poveznice https://informator.hr/izdanja/povjerenik-za-informiranje-izbor-odluka