S osobitim zadovoljstvom pozivamo Vas na

Godišnje savjetovanje službenika za informiranje

koje će se održati u Rovinju, u hotelu „Eden“

13. i 14. listopada 2021. godine

koje Povjerenik za informiranje održava po treći put zaredom, s ciljem pružanja uvida u aktualnosti ostvarivanja prava na pristup informacijama, ali i produbljivanja poznavanja ove materije.

Središnje teme dvodnevnog stručnog skupa ove godine su refleksije novela Zakona o općem upravnom postupku i Zakona o upravnim sporovima na pristup informacijama, kao i rad na Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o pravu na pristup informacijama, te tematiziranje javnoga interesa i (ne)postojanja granica u odnosu na pristup informacijama.  Ove smo godine priredili i radionice s praktičnim radom uz pomoć aktualnih studija slučaja usmjerenih na provedbu testa razmjernosti i javnoga interesa, a neposredna razmjena iskustava biti će moguća i na Forumu službenika za informiranje. Ujedno, tijekom cijelog savjetovanja bit će moguće postavljati i pitanja putem aplikacije Slido, na koja će sudionici nastojati pružiti odgovore na kraju svakog panela.

Savjetovanje će se baviti i drugim pitanjima od interesa za službenike za informiranje, a koncipirano je na način da se kroz diskusiju, pitanja i odgovore ostvari interakcija između predavača i sudionika.

Nakon savjetovanja svakom sudioniku će biti dostavljena potvrda o sudjelovanju na savjetovanju i prezentacije.

  • Troškovi sudjelovanja

Za sudjelovanje na Godišnjem savjetovanju službenika za informiranje ne plaća se kotizacija. Svaki sudionik snosi troškove smještaja i prehrane u hotelu Eden. Paket uključuje dva noćenja i dva polupansiona (doručak i ručak) te svečanu večeru u hotelu Eden 13. listopada 2021. godine, s osnovnim paketom pića. Cijena paketa za 1 osobu iznosi 2.117,00 kn i plaća se na licu mjesta ili putem e-računa izdanog na tijelo javne vlasti.

  • Prijava

S obzirom da je radi epidemiološke situacije broj sudionika ograničen (70 mjesta), iz svakog pozvanog tijela javne vlasti moguće je sudjelovanje 1 službenika. Prijava se smatra cjelovitom nakon dostave ispunjenog i ovjerenog registracijskog obrasca na email adresu ina.volmut@pristupinfo.hr  i dobivanja potvrde zaprimanja obrasca zaključno do  6. listopada 2021., do kraja radnoga vremena.

Epidemiološke mjere

Sudionici savjetovanja pri dolasku na savjetovanje trebaju prezentirati:6

  • potvrdu o preboljenju COVID-19 ili
  • negativan test na COVID-19 ne stariji od 48 sati ili
  • potvrdu o cijepljenju.

Za sva dodatna pitanja stojimo na raspolaganju putem telefona 01 2099 102 ili na mail ina.volmut@pristupinfo.hr

Program

Prijavni obrazac