U utorak, 8. prosinca 2020., s početkom u 14:00 sati, održat će se tematski webinar „Ponovna uporaba informacija – što znači i zašto se podaci otvaraju“, koji je namijenjen službenicima za informiranje, ali i drugim zaposlenicima u tijelu javne vlasti, koji su zaduženi za rješavanje zahtjeva za ponovnu uporabu informacija, za održavanje baza podataka i registara iz nadležnosti tijela javne vlasti, kao i za pripremu i objavu podataka na službenim internetskim stranicama.

Tjedan kasnije, također u utorak, 15. prosinca 2020., također s početkom u 14:00 sati, održat će se webinar na temu: „Proaktivna objava informacija – preporuke“, a odnosi se na zakonsku obvezu samoinicijativne objave informacija te će kroz 40-ak minuta biti prikazane najvažnije preporuke za objavu po točkama koje propisuje članak 10. Zakona o pravu na pristup informacijama.

Predviđeno trajanje webinara je maksimalno 45 minuta, a zainteresiranim sudionicima je pristup omogućen s bilo kojeg mjesta gdje ima računalo sa zvukom i pristup internetu.


Pozivamo Vas da se pridružite webinarima nekoliko minuta prije 14:00 sati, na poveznici https://connect.carnet.hr/informiranje/, na kojoj se prijavljujete kao GOST (nije potrebna lozinka), unošenjem svog imena i prezimena i, po mogućnosti, naziva tijela javne vlasti iz kojeg dolazite (barem kratice).

Od dodatne opreme potrebni su Vam samo zvučnici ili slušalice.

Isto tako, uslijed problema s kompatibilnošću nekih mrežnih preglednika, preporučamo uporabu preglednika “Internet Explorer”.