Ured povjerenika za informiranje održava kratke, besplatne webinare za sve zainteresirane korisnike prava na pristup i ponovnu uporabu informacija.

Pravo na pristup informacijama je Ustavom zajamčeno i Zakonom o pravu na pristup informacijama zaštićeno pravo svakog građanina ili pravne osobe na pristup informacijama koje posjeduju tijela javne vlasti u Republici Hrvatskoj, neovisno o svrsi u koju se informacija želi koristiti. Kod ponovne uporabe riječ je o skupovima podataka koje posjeduju tijela javne vlasti, a koji su kao registri, baze, evidencije ili druge vrste informacija pogodni za ponovnu uporabu, na način da se računalno mogu iskoristiti npr. u svrhu izrade aplikacija.

U srijedu, 13. studenog 2019., s početkom u 14:00 sati, održat će se webinar namijenjen svim zainteresiranim korisnicima. U 45 min, koliko je predviđeno trajanje, bit će predstavljeni temeljni načini ostvarenja pristupa i ponovne uporabe informacija.

Zainteresiranim sudionicima pristup webinaru omogućen je s bilo kojeg mjesta gdje ima računalo i pristup internetu. Od dodatne opreme potrebni su samo zvučnici ili slušalice.

Pozivamo Vas da se u srijedu, 13. studenog 2019., pridružite webinaru nekoliko minuta prije 14:00 sati, na poveznici https://connect.carnet.hr/informiranje/, na kojoj se prijavljujete kao GOST (nije potrebna lozinka).