U srijedu, 26. svibnja 2021., s početkom u 14:00 sati, održat će se tematski webinar o provedenom analitičkom praćenju proaktivne objave informacija na internetskim stranicama javnih ustanova s područja djelatnosti “zaštite okoliša i održivog razvoja te prostornog uređenja”.

Analitičkim praćenjem obrađeno je 75 tijela javne vlasti navedene djelatnosti i njihova zakonska obveza samoinicijativne objave informacija točaka 4., 7., 8., 9. i 13. članka 10. Zakona o pravu na pristup informacijama, te će kroz 40-ak minuta biti razmotreni glavni rezultati praćenja i biti prikazane najvažnije preporuke za objavu po praćenim točkama.

Zainteresiranim sudionicima pristup webinaru omogućen je putem računala ili mobitela sa podrškom za zvuk i pristupom internetu. Prilikom webinara sudionici će imati mogućnost dobivanja odgovora predavača na postavljena pitanja.


Pozivamo Vas da se u srijedu, 26. svibnja 2021., pridružite webinaru nekoliko minuta prije 14:00 sati, na poveznici https://connect.carnet.hr/informiranje/, na kojoj se prijavljujete kao GOST (nije potrebna lozinka), također unošenjem svog imena i prezimena i, po mogućnosti, naziva tijela javne vlasti iz kojeg dolazite (barem kratice).

Od dodatne opreme potrebni su Vam samo zvučnici ili slušalice.

Uslijed problema s kompatibilnošću nekih mrežnih preglednika, preporučamo uporabu preglednika “Internet Explorer”. Ukoliko prvi put prisustvujete webinaru spajanjem na navedenu poveznicu bit će Vam ponuđen dodatak (add-on) kojeg je, u svrhu praćenja webinara, potrebno instalirati.