Povjerenik za informiranje u suradnji s Državnom školom za javnu upravu i u 2023. godini nastavlja s održavanjem edukacije Pravo na pristup informacijama – osnovni modul, u dvodnevnom formatu.

Edukacija će se održati u četvrtak i petak, 2. i 3. ožujka 2023. godine, u prostorijama Državne škole, Medulićeva 36, Zagreb, od 9 do 16 sati.

Ista je namijenjena prvenstveno službenicima za informiranje, ali i drugim službenicima koji u svom radu primjenjuju odredbe Zakona o pravu na pristup informacijama ili sudjeluju u objavi informacija na internetskim stranicama tijela javne vlasti. Svaki dio sadržavat će  primjere iz prakse, a predviđen je i rad u grupama, kako bi se polaznike dodatno educiralo o pravilnoj primjeni zakonskih odredbi, a poglavito uzimajući u obzir izmjene i dopune Zakona o pravu na pristup informacijama te Zakona o općem upravnom postupku i Zakona o upravnim sporovima te koje su u tijeku.

Ljubazno molimo da se na vrijeme prijavite preko portala Državne škole za javnu upravu, na poveznici https://dsju.hr/workshop-details/3268. U slučaju eventualnih problema s prijavom, molimo da se obratite na katarina.svetina@dsju.hr.

Nakon sudjelovanja na edukaciji, Državna škola izdaje potvrde o sudjelovanju.