Ured povjerenice za informiranje u suradnji s Državnom školom za javnu upravu (DŠJU) nastavlja s održavanjem modula o provedbi savjetovanja s javnošću.

Poludnevna edukacija „Provedba savjetovanja s javnošću sukladno Zakonu o pravu na pristup informacijama“ održat će se 24. svibnja 2024., u prostorijama Državne škole, Medulićeva 36, Zagreb, od 9 do 13 sati, a prijave su otvorene na poveznici https://www.dsju.hr/programi-i-usluge/raspored/program/?webid=292.

Programi DŠJU prijavljuju se otvaranjem korisničkog profila na internetskoj stranici Škole www.dsju.hr (ako ga još nemate) te prijavom na radionicu za koju ste zainteresirani. U samom postupku prijave potrebno je navesti ime, prezime i e-mail nadređene osobe koja će putem sustava DŠJU odobriti/odbiti prijavu službenika (umjesto prijavnice).

Po isteku roka za prijave, e-mailom će te od strane DŠJU admina zaprimiti informaciju jeste li uvršteni u grupu polaznika.

Edukacija je namijenjena službenicima za informiranje te drugim službenicima i zaposlenicima uključenima u postupak provedbe savjetovanja s javnošću u tijelima državne uprave, drugim državnim tijelima, jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave i pravnim osobama s javnim ovlastima. Na edukaciji će se polaznike educirati o pravilnoj primjeni zakonskih odredbi te prikazati primjere iz prakse uz provođenje vježbi.

U slučaju eventualnih problema s prijavom, molimo da se obratite na katarina.svetina@dsju.hr.

Nakon sudjelovanja na edukaciji, Državna škola za javnu upravu izdaje potvrde o sudjelovanju.