Dana 6. svibnja 2022. godine, Ured povjerenika za informiranje je u Karlovcu, u suradnji s Hrvatskom zajednicom županija i u organizaciji Karlovačke županije, održao krojenu edukaciju o primjeni Zakona o pravu na pristup informacijama za službenike županijskih uprava, odnosno službenike za informiranje i službenike zadužene za odnose s javnošću.

Sudionicima se svojim pozdravnim govorom obratila županica Karlovačke županije Martina Furdek Hajdin, a potom su povjerenik za informiranje, dr. sc. Zoran Pičuljan te savjetnice povjerenika Tanja Dvorski i Lucija Jadrijević održali izlaganja, uz dinamičnu raspravu sa svim službenicima o primjerima iz prakse i problemima s kojima se županije susreću u primjeni Zakona. Ovakva razmjena iskustava uz preporuke Povjerenika za informiranje kao nadzornog tijela, uvelike doprinosi tome da županije kao tijela javne vlasti ostvare još veću razinu transparentnosti i otvorenosti te usklađenog postupanja prema odredbama Zakona o pravu na pristup informacijama.

Vezane vijesti:

https://www.kazup.hr/index.php/aktualno/povjerenik-za-informiranje-dr-sc-zoran-piculjan-odrzao-radionicu-o-primjeni-zakona-o-pravu-na-pristup-inforamcijama

https://radio-mreznica.hr/gradani-imaju-pravo-biti-informirani-i-to-transparentno/